Minőségi javítások immáron 35 éve

CNC javítás

A K+S Services büszke a dinamikus tesztrendszerek teljes körére, és ez alól a CNC laboratóriumunk sem kivétel.

A K+S Services széles körű javítási és diagnosztikai teszteket kínál számos központi elektronikai CNC rendszer-komponenshez, mint például a processzorhoz, a memóriához, a tengelyhez, a kommunikációhoz, az I/O interfészhez és a perifériás vezérlőkártyákhoz.

Ezenkívül a CNC laboratóriumunk minőségi javítási és tesztelési támogatást nyújt a CNC tápegységekhez, szervo és orsó meghajtókhoz, video kezelőpanelekhez, kazettabetöltőkhöz és más programtároló eszközökhöz is. A CNC-diagnosztikai tesztek ilyen teljes sora szakképzett szerviztechnikusainkkal minden alkalommal minőségi javítást biztosít!

Az általános CNC-vezérlők gyártói közé tartoznak, de nem kizárólagosan:

 • GE Fanuc
 • Allen Bradley
 • Landis
 • Yaskawa
 • Cincinnati Milacron
 • Okuma
 • Mazak

Minden iparágban használt CNC rendszerrel foglalkozunk. Mint mindig, a javított egységeket dinamikus terhelés alatt teszteljük valós zárt hurkú alkalmazásokban.

CNC-gép javításához kapcsolódó szolgáltatások

A számítógépes numerikus vezérlésű (Computer numerical control/CNC) vezérlők nélkülözhetetlenek a finom és pontos munkához, amely a bonyolultabb gépekhez szükséges speciális alkatrészek gyártásához kell. Ha valami nem működik az egyik eszköznél, akkor az katasztrófát okozhat a gyártási folyamatban. A CNC-vezérlő rendszerének számos alkatrésze okozhat problémákat, ideértve az energiaszabályozást, a végálláskapcsoló interfészeket, a szervomotor-meghajtókat, a védőáramkört vagy akár magát az áramforrást is.

Amikor kiderül, hogy az egyik legritkább probléma érinti az eszközt, azt nehéz lehet diagnosztizálni, és még nehezebb lehet a CNC gépjavítási szolgáltatás elvégzése. Szakembereink ismerik a CNC vezérlők minden típusát, legyen az általános vagy egyedi.

Beragadt tengely

CNC controllerAz egyik helyzet, amely a CNC-vezérlő meghibásodását okozhatja maga a CNC-gép egy vagy több tengelyének megfelelő mozgását gátló mechanikus akadály. Az összes helyes vágás elvégzéséhez a készüléknek képesnek kell lennie arra, hogy egyenletesen mozoghasson mindhárom síkon (x, y és z). Ha a CNC vezérlő például azt jelenti, hogy a „z” tengely beragadt, ez azt jelzi, hogy a gép nem képes megfelelően mozogni ezen a síkon.

Ezt a trükkös hibát akár egy nagyon kicsi akadály is okozhatja. Lehet, hogy be van valami ragadva az anya és a csavar közé. A probléma másik lehetséges oka az, hogy a csúszkák nem igazodnak egymáshoz. Még a legkisebb probléma is az egész vágó lefagyását okozhatja, de azzal szűkítheti a problémát, ha az eszközt a teljes mozgási tartományon átfuttatja. Bízzon a K+S Services szakértőiben a tengellyel kapcsolatos esetleges hibák azonosításában.

Megszakított vészleállító ciklus

A CNC vezérlő vészleállító ciklusát úgy tervezték, hogy bármilyen gép működését megállítsa, esetleges biztonsági veszély esetén. Ez általában hasznos funkció, de időnként a vészleállító ciklus a CNC rendszeren keresztül fut, amikor erre nincs tényleges ok, és ezt úgy hívják, hogy megszakított vészleállító ciklus.

Ha a vezérlő nincs engedélyezve, és a készenléti jelzőfény villog, akkor valószínű, hogy a vészleállási ciklus megszakadt. Ennek meghatározásához minden vészleállító gombot ki kell kapcsolni, majd meg kell próbálni engedélyezni a vezérlőt. Hasznos lehet, ha egy ember kattintással engedélyezi az eszközt, miközben valaki más nézi a LED-kijelzőt. Ha a készenléti jelzőfény egyszer villog, miután a vezérlőt bekapcsolta, ez egy megszakított vészleállító ciklust jelez.

Ennek számos oka lehet. Lehet, hogy megszakadt vagy leválasztott vezeték van a vészleállító dobozban. Az is előfordulhat, hogy magán a vezérlőtáblán elhajlott vagy kimozdult egy csatlakozótű. A konkrét ok meghatározásához óvatosan el kell távolítani az áthidaló kábeleket, majd ki és be kell kapcsolni a gépet a probléma leszűkítése érdekében.

Túlfutó tengely

Amikor ez a hiba jelentkezik, a gép egyik tengelye túlfut, és akár ütközhet is, amelyet „levetésnek” hívnak. Időnként egy sérült kábel okozza ezt a problémát, de előfordulhat az is, hogy a jeladót kell kicserélni. A problémát jelezheti, ha a helyzetmegjelenítési számok nem pontosan tükrözik a helyzetváltozást a tengely kézi mozgatásakor.

Az összetett problémákhoz szakértő CNC javításra van szükség

A fenti problémák csak néhány példát mutatnak be az összetett helyzetekre, amikor a hiba okának diagnosztizálása és kijavítása sok időt vehet igénybe, és lehet, hogy nincs egyszerű és egyértelmű megoldása. Ilyen esetekben a K+S Services szakemberek csapata készen áll, hogy segítsen a probléma gyors és kedvező árú megoldásában. Segítségért hívja a 800-542-1331 telefonszámot.

Kapcsolatfelvétel

Kérjük, hogy töltse ki az űrlapot, és egy K+S képviselő 1 munkanapon belül kapcsolatba lép Önnel.

 • Please add image of nameplate or picture of model # to be able to quote you faster.
  Max. file size: 200 MB.
 • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

ISO Tanúsított

Tanúsított javítási folyamat

Az ISO 9001:2015 szerint tanúsított javítási folyamatunk a tervezésénél fogva biztosítja, hogy az összes javítási munkát megfelelően végezzük el és így az összes alkatrészt kiváló üzemi állapotban juttassuk vissza Önhöz. Ügyfélportálunk segítségével Ön a folyamat során nyomon követheti alkatrészeit. Bővebb információkat olvashat a nyolclépéses javítási folyamatunkról.

Tanúsított javítási folyamat

CNC javítás

Erőforrások

Erőforrások megtekintése

Képviselő keresése

Kényelmes képviseletkeresőnk segítségével találhat egy olyan Önhöz közeli K+S képviselet, amely akár még ma képes segíteni Önnek alkatrészei megjavításával kapcsolatban.

Erőforrások

A K+S erőforrástárban megkereshető minden olyan dokumentum, amely a K+S vállalathoz kapcsolódik. Akár vonali kártyáinkat, akár egy alkalmazásspecifikus dokumentumot keres, az alábbi erőforrástárban megtalálhatja azt.

Erőforrások megtekintése